Endoscopische hernia operatie

Men wil graag van een hernia afkomen, maar wat is de beste manier? Als u snel van de pijn af wilt zijn zou u een endoscopische hernia operatie kunnen overwegen. Een endoscopische hernia operatie is een goede optie, het is namelijk mogelijk om binnen een week van de hernia af zijn.

PTED wat betekent het?

PTED is een andere naam voor endoscopische hernia operatie. De letter P staat voor Percutaan, dit wil zeggen door de huid heen. De letter T staat voor Transforminale, dit betekent via het foramen. Dit is de opening van de zijkant van je wervelkanaal, hier loopt de zenuw doorheen. De E staat voor endoscopische, er wordt gebruik gemaakt van een endoscoop. Dan is er nog de D, deze staat voor Discectomie. Het wil zeggen de verwijdering van de hernia.
Werkwijze bij een endoscopische hernia operatie

Vanuit de zij wordt er een kleine snee gemaakt van 8 mm, hierdoor gaat de endoscoop naar binnen. Dit gebeurt door een canule in te brengen. De hernia wordt op deze manier zorgvuldig eruit getrokken. Het wordt gedaan met lokale verdoving en tijdens een dagbehandeling.

Voordelen van de endoscopische hernia operatie

De endoscopische hernia operatie kent veel voordelen.

  • U kunt namelijk snel geopereerd worden en dezelfde dag weer naar huis.
  • Er is geen wachtlijst, dat is natuurlijk ideaal! Na het eerste consult kunt u vaak al na een week geopereerd worden.
  • Het herstel verloopt erg snel, waardoor u snel weer de draad op kunt pakken.
  • Een ander voordeel is de plaatselijke verdoving, u bent niet ziek van volledige narcose.
Nadelen van de endoscopische hernia operatie

  • Het kan als nadeel worden gezien dat het bij de endoscopische hernia operatie om een plaatselijke verdoving gaat. Toch kan het niet anders, want bij de endoscopische hernia operatie moet de patiënt aan kunnen geven wanneer men te dicht in de buurt komt van een zenuw.
  • Het is een vrij dure ingreep, de instrumenten die nodig zijn kosten veel geld en de ingreep wordt niet door alle verzekeringsmaatschappijen vergoed.

Een hernia operatie bij rugkliniek Iprenburg

Aan de hand van de goede recenties (cijfer 9,7 uit 8 beoordelingen) van rugkliniek Iprenburg op Indipender.nl hebben wij hieronder een video voor u geplaatst. Bekijk hoe een patiënt met de krukken op de schouder naar buiten loopt!

Onderaan de pagina kunt u om vrijblijvend behandeladvies vragen van deze kliniek.

Het is mogelijk om vrijblijvend behandeladvies van deze kliniek te krijgen, dit geldt alleen voor rughernia. Het formulier wat u hiervoor moet invullen bestaat uit 21 vragen. Deze gegevens zijn nodig voor een eventuele diagnose.